The Hunger Games: Catching Fire. VARNING SPOILERS

 
 
 
Oj.. Vart ska jag ens börja? Jag har väntat på den här filmen i flera år, läst alla böcker minst 10 gånger om och hade väldigt höga förväntningar av filmen. Jag har varit lite skeptisk mot hur den skulle bli då första filmen inte var riktigt så bra som jag hade förväntat mig, men tack o lov så var Catching Fire något makalöst bra. Hundra gånger bätttre än Hunger Games, såklart så hade de en större budget nu och hade mer tillgågar men ändå! Sen de nya karaktärerna Finnick, Joanna, Mags, Beetee mm, SÅ bra casting. Alla passar så enormt bra för sina roller, Sam Claflin (Finnick Odair)  kunde inte gjort en bättre tolknig av Finnick. Jennifer och Josh, finns det några mer perfekta för rollerna som Katniss och Peeta? SKULLE INTE TRO DET. Båda har sån känsla för sina karaktärer och det är hjärtekrossande att se dem agera. Några andra som också växer i sina roller är Elizabeth Banks (Effie Trinket) och Woody Harrelson (Haymitch Abenarthy), vilken skillnad från första filmen, underbart att se. Låt oss inte glömma CEASAR(!!), my god han gör sin roll så otroligt bra att jag vet inte vart jag ska ta vägen.
 
Hela omgivningen i CF är så himla välgjort, till minsta detalj, det gör mig så glad att jag spricker inombords. Arenan är fullkomligt magnificent. PRECIS som jag föreställde mig när jag läste boken. Även hur tåget, de olika distrikten, distrikt 12 såg ut passar bra med boken. Jag får inte heller glömma The Capitol Couture, svinbra jobb på alla Katniss och Peetas outfits.
 
En annan grej som är så bra att jag vill börja gråta är hur de fångat alla superviktiga scener och citat ur boken (som inte fanns så mycket i första). Det är sånt som får alla fangirlande människor på fall. Jag bara ÄLSKAR hur hängiven Peeta är mot Katniss, jag kan verkligen se kärleken emelland dem och det är så fint!! började gråta flera gånger för jag vet ju vad som händer liksom.
Tex min favoritscen, när Haymitch, Peeta, Katniss och Joanna står i hissen och Joanna plötsligt tar av sig alla kläder och står naken. ALLAS UTTRYCK ÄR SÅ EXCEPTIONELLT BRA, speciellt Katniss. Ord kan inte beskriva hur bra hennes uttryck är, under HELA filmen, så här får ni se:
Även älskade Finnick:
OCH TÄNK ATT DET KOMMER TVÅ FILMER TILL. TVÅ. FILMER.
Tyvärr så kommer inte Peeta vara med så mycket i första delen av Mockingjay men det är väl bra med tanke på att han är borta mycket i första delen av boken, eftersom Capitol tog honom och gör honom galen. Men det gör mig ledsen för jag kommer sakna honom. Francis Lawrence har dock bekräftat att Peeta kommer vara med i slutet och det kommer vara ett omg-moment, vet inte om jag kommer kunna hantera det. Jag kommer gråta floooder när Finnick dör, shit pommes frites, de kommer vara så sorgligt hur ska jag klara DET? 
Så om jag dör nästa december nästa år så är DETTA förklaringen, Hunger Games, Catching Fire och Mockingjay Part 1&2 kommer bli min död. Jag älskar nästan filmerna lika mycket som böckerna, det är sjukt för böckerna är mitt allt. Jag skulle kunna sitta här och spekulera ännu mer, säkert i flera a4or men tvivlar på att ni ens läst det här men OM du har det och vill diskutera det ännu mer så är det bara och kommentera, att diskutera THG är ungefär min favvissyssla i livet.
SAMMANFATTNIG: BÄSTA. FILMERNA. OCH. BÖCKERNA. EVER. 

B R A skrivet!!! Känner igen mycket av det du skriver i mig själv, kan knappt bärga mig för nästa film!
Fin ny design med, passar dig bra :)

Svar: Åh tack!! Vad glad jag blir, jag kan inte heller vänta!
Fanny Lindroth

2013-12-09 kl 21:04:39

Åhhh, så bra skrivet, kunde inte sagt det bättre själv!!! Andra filmen dödar!!

Svar: åh tack!! Hade kunnat rabbla på i evigheter, ja det gör den verkligen!!!
Fanny Lindroth

2013-12-09 kl 21:06:06

åh härligt blogg du har då! ja är själv boknörd och serienörd haha :D

Svar: ska du säga!! ÅH va roligt, ska försätta läsa din blogg dårå!!
Fanny Lindroth

2013-12-09 kl 21:32:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback