Hunger Games: Mockingjay Part 1 RECENSION

BETYG: 10/10
LÄNGD: 2 h 5 min
SKÅDESPELARE: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Sam Claflin, Elizabeth Banks, mm. 
 
 
 
 
 
Where to begin???? "IF YOU BURN, YOU BURN WITH US", lite så känner jag. Jag är helt tagen av filmen, vill gråta, skrika, skratta.
 
Jag haft så många blandade känslor om denna film då de delade upp sista boken. MEN VA BRA DEN VAR. Hade rysningar genom precis HELA filmen. Hur ska jag överleva YTTERLIGARE ett år för nästa (OCH SISTA) filmen? Buhu.
 
 
 
Casting
Castingen är ju guld. Tackar Gud att de fått ihop en så bra hop av människor som delar sån kemi.
Finnick... I mean, wow. SNYGGASTE killen va? Sam Claflin är inte bara sjukt perfekt för rollen utan är även sjukt perfekt överlag. Är inte redo för vad som kommer hända honom i sista delen.
Effie... Det gör nästan ont i hjärtat att se Effie så förstörd och ledsen men Elizabeth Banks gör rollen rättvis. 
Peeta... eller Hijacked-Peeta.. perfekt för rollen. Han är inte med så mycket eftersom han är beslagtagen av The Capitol men de stunder han är med gör han exeptionellt. Peeta är min favvis (även om jag har största crushen på Finnick), hans kärlek för Katniss är så vackert.
Haymitch... Låt oss inte glömma underbara Haymitch, hahaha så rolig. Woody Harrelson är helt underbar i rollen som honom. 
Plutarch... Philip Seymour Hoffman som är död nu, spelar rollen som Plutarch och trots att han dog innan inspelningen var klar så lyckades de på något sätt ha med honom under hela filmen. Cred till teamet som fixade detta. RIP Philip.
Katniss... gdfgjsgsd ord kan inte beskriva hur bäst Jennifer Lawrence är. Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer, hon ÄR Katniss helt enkelt.
 
 
Soundtracken

Så fantastiskt bra, alltså på riktigt. Till exempel The Hanging Tree, en sång som var med i boken från början men man fick bara se texten, i filmen så sjunger Jennifer den och HELVETE va bra hon gör det. Sån känsla, sån perfekt röst. Speciellt när hon backas upp av de andra. W O W. ryser varje gång.
 
Sedan gör Lorde det igen. Förra året gjorde hon ett fantastisk soundtrack (Everybody wants to rule the world) och i år så gjorde hon Yellow Flicker Beat. WOW. Det bästa med soundtrack är att det är relaterade till handlingen och det ger mig en sån feeeling.
 
 
Filmen ( SPOILER ALERT)

Upplägget på filmen var väldigt bra. Jag var väldigt osäker på hur de skulle dela upp den med tanke på att det inte finns något fantastiskt ställe att avsluta den på men de lyckades faktiskt väldigt bra. DOCK något jag inte gillar är hur de gjorde så att Gale inte verkade bry sig ett skit om Peeta, VILKET HAN GÖR I BOKEN. Jag som redan avskyr Gale tycker inte precis mer om honom nu. 
 
Hijacked Peeta är den stora grejen med Mockingjay. District 12 är bombat, inte ens 1000 överlevde och bor nu under jorden i District 13. Beetee, Finnick och Katniss lyckas komma till District 13 medan Peeta och Johanna blir tagna av The Capitol. President Snow använder Peeta som lockbete för Katniss för han vet hur mycket det plågar henne. För varje klipp på tvn som visas blir Peeta bara sämre och sämre. 
ALLTSÅ!!!!!!!!!! Han är alltså hjärnmanipulerad och ni som ska se filmen kommer få något att bita i! hehe. 
 
Filmen må vara lite händelselös men eftersom jag är så ooootroligt insatt i hela trilogin så var jag uppslukad av filmen. Liam Hemsworth gjorde en väldigt tråkig insats som Gale i denna filmen, han var platt liksom. Skulle vilja se lite mer action av Josh as well. De som gjorde filmen var såklart Jennifer men även Sam, Elizabeth och Woody(Finnick, Effie och Haymitch), de lyfte hela filmen och utan dem skulle denna filmen bli lika tråkig som twilight (no offense).
 
Överlag tycker jag att de fått med det mesta och skapat allt väldigt bra. Från början till slut. Är mentalt inte redo för nästa film. Real or not Real. Nej. Nej. Nej. Inte redo. Nu ska jag lyssna på Hanging Tree och gråta.
 
 
-Jag innan premiären-

Årets i särklass mest efterlängtade film. Och som den levde upp till förväntningarna. Nästan direkt kände jag. "Åh där är allt jag drömt om och lite till!!!" Redan efter en kvart var tårarna nära. De var nära eftersom jag insåg att snart är allt över. Vid denna tid nästa år finns det inget mer. Inte blev det bättre när miss Lawrence/Katniss började sjunga "The Hanging Tree" och filmens, enligt mig, bästa scen tog fart. Hon kanske inte har rösten för "I will always love you" men dra åt helvete vad bra hon gjorde "The Hanging Tree". Redan efter första filmen hade jag någon form av celebrity crush på J-Law men nu har det nåt en helt ny nivå...
Att det bara sköts en enda pil gör mig inte särskilt mycket, räknar med att i nästa film kommer det regna pilar över The Capitol och "Tomten".
Sen måste man ju bara älska Effie!! Tyckte lite synd om henne där hon gick runt i sin overall utan en absurd men ändå underbar peruk... Det går nästan inte att beskriva hur mycket jag älskar den franchise. Det faktum att det bara är en film kvar gör mig på riktigt ledsen. Känns som att nästa gång jag går ut från biosalongen och ut i Göteborgs kalla kvällsluft är det en begravning jag just lämnat... Men än är det ett år kvar av hypande och längtande! Och sömnlösa nätter som slutar i gråt...

Svar: Jag instämmer till en viss del. hehe. för de första läste du boken I SOMRAS, jag läste den för fyra år sen, JAG har väntatpå detta lääääännnnngggeeeeee. För det andra.... TOMTEN????? nje nejnejnejnejnejenje. Annars håller jag med dig!!
Fanny Lindroth

2014-11-26 kl 19:15:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback